Sorbet Margarita

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 14.05.2021 14:49
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet Margarita
Sorbet Margarita
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wymieszaj wodę z cukrem, podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ogień, zagotuj, wlej do miseczki. Dodaj sok i skórkę z limonek, likier oraz tequilę. 

2 / 2

Ostudź, dobrze schłodź w lodówce, zamroź w maszynie do lodów (lub wstaw na 4-6 godzin do zamrażalnika i zamrażaj, mieszając co 30 minut). Napełnij sorbetem 4 zimne szklanki i podawaj od razu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.