Sorbet różany z malin

Magazyn Kuchnia 30.07.2020 11:46
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet różany z malin
Sorbet różany
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Zrób wodę różaną: płatki skrop sokiem z cytryny, zalej wodą i wstaw na dobę do lodówki. Przefiltruj przez filtr do kawy. Ze 165 ml wody różanej i cukru ugotuj syrop. Zmiksuj z malinami, przetrzyj przez sitko.

2 / 4

Wlej do płaskiego naczynia i włóż na 15 minut do zamrażarki, potem wymieszaj. Powtarzaj te czynności, a gdy masa zgęstnieje, jeszcze raz ją zmiksuj.

3 / 4

Zrób biszkopty: wymieszaj masło i cukier puder, dodaj resztę składników i zmiksuj. Ciasto rozkładaj łyżką na natłuszczonym pergaminie, formując placuszki o średnicy 10 cm. Piecz 5 minut w temp. 180 st. C.

4 / 4

Ciepłe ciasto pozaginaj z trzech stron "w gwiazdkę". Gdy biszkopty stwardnieją, nałóż do środka sorbet.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps