Składniki (6porcji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Wiśnie, maliny i truskawki umyj, osącz, usuń szypułki i ogonki. Owoce wydryluj, dodaj cukier i zmiksuj. Zagotuj ćwierć szklanki soku, wrzuć listki mięty, przykryj i odstaw. Gdy przestygnie, usuń miętę, a napar wymieszaj z musem owocowym. Wlej pozostały sok i likier, ponownie zmiksuj. Wstaw do zamrażalnika na 8-10 godzin.
2 / 3
Po mniej więcej 2 godzinach (gdy masa zacznie tężeć) wyjmij deser na chwilkę i wymieszaj rózgą. Powtarzaj tę czynność przez 2 godziny w odstępach 30 minut (potem nie jest to już konieczne).
3 / 3
Zamrożony sorbet wyjmij z zamrażalnika, pozostaw na chwilę w temperaturze pokojowej, po czym zmiksuj i rozłóż do pucharków specjalną łyżką do lodów.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory