Sorbet żurawinowy na winie

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 05.05.2021 18:24
(brak ocen)
OCEŃ
Sorbet żurawinowy na winie
Sorbet żurawinowy na winie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wszystkie składniki sorbetu wymieszaj w rondlu. Ciągle mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żurawiny będą miękkie i zaczną się rozpadać. Wtedy przetrzyj mieszaninę przez gęste sitko zawieszone nad miseczką, wyciskając jak najwięcej soku. Ostudź do temperatury pokojowej i napełnij foremki na kostki lodu. Przykryj folią, zamrażaj 3-6 godzin. 

2 / 2

Zmiksuj zamrożony sorbet w malakserze, podawaj od razu. Dobrym dodatkiem jest bita śmietana.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.