Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem pomidorowym

Magazyn Kuchnia 15.02.2021 16:30
(brak ocen)
OCEŃ
Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem pomidorowym
Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem pomidorowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotowujemy sos. Suszone pomidory zalewamy wodą, moczymy co najmniej przez godzinę, odcedzamy. Świeże pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Oba rodzaje pomidorów miksujemy z pozostałymi składnikami sosu na jednolitą masę. 

2 / 3

Cukinie oraz marchewkę obieramy i ścieramy na spiralnej tarce. Jeśli takiej nie mamy, kroimy je wzdłuż na cieniutkie plastry, a te w wąskie paseczki. Tak przygotowane warzywa mieszamy z sosem pomidorowym. 

3 / 3

Układamy na talerzach, posypujemy posiekanymi pestkami dyni i migdałami, dekorujemy pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi. (Przepis: restauracja witariańska Surya)

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.