Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem pomidorowym
Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem pomidorowym
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Cukinia - 4 małeMarchewka - 1
-
Sos pomidorowy
Pomidory suszone - szklanka (niemoczonych w oliwie)Pomidory - 3 średnie świeżeBazylia - 8-10 listkówCzosnek - 1 ząbekOliwa - 2 łyżkiOregano suszone - łyżeczka
-
Do podania
Pestki dyni - garśćMigdały - garśćPomidorki koktajlowe - 8-10
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Przygotowujemy sos. Suszone pomidory zalewamy wodą, moczymy co najmniej przez godzinę, odcedzamy. Świeże pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Oba rodzaje pomidorów miksujemy z pozostałymi składnikami sosu na jednolitą masę.
2 / 3
Cukinie oraz marchewkę obieramy i ścieramy na spiralnej tarce. Jeśli takiej nie mamy, kroimy je wzdłuż na cieniutkie plastry, a te w wąskie paseczki. Tak przygotowane warzywa mieszamy z sosem pomidorowym.
3 / 3
Układamy na talerzach, posypujemy posiekanymi pestkami dyni i migdałami, dekorujemy pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi. (Przepis: restauracja witariańska Surya)
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory