Suflet czekoladowy z lodami
Suflet czekoladowy z lodami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czekolada deserowa - 10 dagJajka - 3Cukier waniliowy - torebkaMąka pszenna - łyżka + trochę do foremekLody - 4 gałki, stracciatellaMasło - do foremek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cztery foremki do sufletów wysmaruj masłem i wysyp mąką. Wytrząśnij nadmiar mąki. Żółtka oddziel od białek. Z białek ubij sztywną pianę.
2 / 3
Czekoladę rozpuść w rondelku w kąpieli wodnej, lekko przestudź i dodaj do niej żółtka, cukier waniliowy oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj, na koniec delikatnie połącz z pianą białek.
3 / 3
Masę przełóż do przygotowanych foremek i piecz około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 185°C. Podawaj z lodami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory