Suflet czekoladowy z lodami

Magazyn Kuchnia 05.05.2021 18:22
(brak ocen)
OCEŃ
Suflet czekoladowy z lodami
Suflet czekoladowy z lodami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cztery foremki do sufletów wysmaruj masłem i wysyp mąką. Wytrząśnij nadmiar mąki. Żółtka oddziel od białek. Z białek ubij sztywną pianę. 

2 / 3

Czekoladę rozpuść w rondelku w kąpieli wodnej, lekko przestudź i dodaj do niej żółtka, cukier waniliowy oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj, na koniec delikatnie połącz z pianą białek. 

3 / 3

Masę przełóż do przygotowanych foremek i piecz około 12 minut w piekarniku nagrzanym do 185°C. Podawaj z lodami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA