Suflet twarogowy z wiśniami

Magazyn Kuchnia 18.02.2021 17:01
(brak ocen)
OCEŃ
Suflet twarogowy z wiśniami
Suflet twarogowy z wiśniami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Masło lekko podgrzewamy i mieszamy do momentu, aż się spieni. Żółtka, 75 g cukru i cukier waniliowy miksujemy i dodajemy do masła. Z masą jajeczno-maślaną łączymy twaróg, cynamon i pianę ubitą z białek. Sucharki kruszymy (najlepiej włożyć je do torebki foliowej i rozbić tłuczkiem) i mieszamy z orzechami oraz resztą cukru.

2 / 3

Formę smarujemy masłem i napełniamy połową masy twarogowej, a następnie wykładamy warstwami: połowę sucharków, wiśnie i resztę twarogu. Na wierzch wykładamy resztę sucharków, lekko wciskamy i pieczemy 45 minut w 160 st. C. Suflet świetnie udaje się też w kuchence mikrofalowej (5 minut pod przykryciem + 15 minut bez przykrycia).

3 / 3

Podajemy na ciepło lub na zimno. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA