Sushi maki z gorgonzolą i orzechami

Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Sushi maki z gorgonzolą i orzechami
Sushi maki z gorgonzolą i orzechami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 6

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2 / 6

Lekko przestudzonym pokrywamy płatki nori.

3 / 6

Gorgonzolę kroimy mokrym nożem w cienkie płatki i układamy je na ryżu. Na nich kładziemy listki rukoli.

4 / 6

Za pomocą folii plastikowej odwracamy wszystko tak, aby na wierzchu był płatek nori.

5 / 6

Posypujemy go lepkimi od syropu, posiekanymi orzechami, a następnie zawijamy w rulon, tak aby ryż znalazł się na wierzchu.

6 / 6

Kroimy w plastry o szer. 2 cm. Serwujemy z chrzanem wasabi, sosem sojowym i imbirem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.