Składniki (4porcje)
-
Ryż do sushi - 15 dagAlgi - 2 płatki (typu nori)Gorgonzola - 20 dagRukola - duża garśćOrzechy włoskie - 10 dag uprażonych w syropie klonowym
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 6
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2 / 6
Lekko przestudzonym pokrywamy płatki nori.
3 / 6
Gorgonzolę kroimy mokrym nożem w cienkie płatki i układamy je na ryżu. Na nich kładziemy listki rukoli.
4 / 6
Za pomocą folii plastikowej odwracamy wszystko tak, aby na wierzchu był płatek nori.
5 / 6
Posypujemy go lepkimi od syropu, posiekanymi orzechami, a następnie zawijamy w rulon, tak aby ryż znalazł się na wierzchu.
6 / 6
Kroimy w plastry o szer. 2 cm. Serwujemy z chrzanem wasabi, sosem sojowym i imbirem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory