Tabule z quinoą i figami

Paulina Jakóbiec/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:54
(brak ocen)
OCEŃ
Tabule z quinoą i figami
Tabule z quinoą i figami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Quinoę gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu.

2 / 4

Figi i pomidory kroimy na małe kawałki, zioła i szalotki siekamy.

3 / 4

Przygotowane składniki wkładamy do dużej salaterki, delikatnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą.

4 / 4

Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy jako przystawkę. Potrawa będzie też dobrym dodatkiem do mięsa z grilla.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.