Składniki (5porcji)
-
Komosa ryżowa - 150 gFigi świeże - 6Pomidory - 3Pietruszka - 1 pęczekMięta - 15 listkówSzalotka - 2Cytryna - sok z 2Oliwa - 6 łyżek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Quinoę gotujemy do miękkości według instrukcji na opakowaniu.
2 / 4
Figi i pomidory kroimy na małe kawałki, zioła i szalotki siekamy.
3 / 4
Przygotowane składniki wkładamy do dużej salaterki, delikatnie mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą.
4 / 4
Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy jako przystawkę. Potrawa będzie też dobrym dodatkiem do mięsa z grilla.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory