Tartaletki ze śliwką kalifornijską i kozim serem

Materiały partnera/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 18:06
(1 ocena)
OCEŃ
Tartaletki ze śliwką kalifornijską i kozim serem
Tartaletki ze śliwką kalifornijską i kozim serem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 st. C. Podzielić ciasto na równych 6 porcji, a następnie wyłożyć nim 6 foremek do tartaletek o średnicy 10 cm. Na cieście położyć papier do pieczenia i wysypać na niego groch lub fasolę, aby obciążyć ciasto. Podpiekać przez 15 minut aż brzegi ciasta się zarumienią. Usunąć groch lub fasolę i papier, odstawić tartaletki na bok. Wymieszać orzechy włoskie, śliwki kalifornijskie, liście tymianku i pokruszony ser kozi oraz doprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nałożyć masę na tartaletki. Ubić lekko śmietanę wraz z jajkami, po czym ostrożnie wlać na tartaletki. Dodać szczyptę świeżo zmielonego czarnego pieprzu i umieścić tartaletki w piekarniku na około 15 minut aż nabiorą złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed podaniem. Tartaletki podawać pokryte liśćmi tymianku z lekką sałatką i obfitą łyżką pikantnego sosu chutney.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.