Tort fryzyjski

Magazyn Kuchnia 19.05.2020 16:30
(brak ocen)
OCEŃ
Tort fryzyjski
Tort fryzyjski
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij 2 koła o średnicy 28 cm. Ułóż na 2 blachach wyścielonych papierem, wstaw do lodówki na 30 minut. Spody ponakłuwaj widelcem, jeden posmaruj wodą i posyp cukrem, pośrodku wytnij koło o średnicy 4 cm, a placek podziel promieniście na 12 porcji. Placki piecz po 15 minut w temp. 200 st. C.

2 / 3

Utrzyj powidła ze śliwowicą. Ubij śmietanę z zagęstnikiem wymieszanym z cukrem waniliowym.

3 / 3

Cały (ten bez cukru) spód z ciasta, posmaruj powidłami, a potem śmietaną. Na wierzchu ułóż w formie wachlarza trójkąciki ciasta francuskiego posypane cukrem, a pośrodku kółko z ciasta.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps