Tort hiszpański

Piotr Adamczewski/Magazyn Kuchnia 10.02.2020 10:46
(brak ocen)
OCEŃ
Tort hiszpański
Tort hiszpański
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Upiec trzy placki w coraz mniejszej wielkości z pianą z białek i różne drobne figurki. Osobno ubić litr kremowej śmietanki na tęgą pianę, dodawszy cukru z wanilią do smaku; gdy piana jest już tak sztywną, że ją nożem można krajać, przekładać nią na dwa palce grubą warstwą placki merengowe, na wierzchu wycisnąc szprycką z papieru różne figurki z kremu, układając w środku drobne merengi, przybrać pastylkami czekoladowymi i postawić na lodzie. Bicie śmietanki i przekładanie merengów powinno się odbywać najwyżej godzinę przed podaniem, bo gdy dłużej postoi, merengi rozmokną, a krem zwodnieje. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA