Składniki (6porcji)
-
Cukier waniliowy - 5Kulki czekoladowe - do dekoracjiBeziki - kilka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Upiec trzy placki w coraz mniejszej wielkości z pianą z białek i różne drobne figurki. Osobno ubić litr kremowej śmietanki na tęgą pianę, dodawszy cukru z wanilią do smaku; gdy piana jest już tak sztywną, że ją nożem można krajać, przekładać nią na dwa palce grubą warstwą placki merengowe, na wierzchu wycisnąc szprycką z papieru różne figurki z kremu, układając w środku drobne merengi, przybrać pastylkami czekoladowymi i postawić na lodzie. Bicie śmietanki i przekładanie merengów powinno się odbywać najwyżej godzinę przed podaniem, bo gdy dłużej postoi, merengi rozmokną, a krem zwodnieje.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory