Trufle rumowe

Trufle rumowe
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Śmietana kremówka 36 proc. - 300 gSyrop - 100 g syropu glukozowego ew. mioduCzekolada deserowa - 600 gMasło - 100 gRum - 200 gCzekolada mleczna - 200 g do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Śmietankę i syrop glukozowy zagotowujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu (do temp. 30 C) łączymy wszystko, ubijamy mikserem, dodając masło i na koniec rum. Odstawiamy do wystygnięcia i ponownie ubijamy na puszysty krem.
2 / 3
Masę wkładamy do rękawa cukierniczego ze zdobnikiem i wyciskamy kulki (lub inne kształty) na papier. Zamrażamy.
3 / 3
Czekoladę (tę do dekoracji) rozpuszczamy w kąpieli wodnej i oblewamy nią zamrożone trufle. Można je dodatkowo ozdobić, obtaczając w cukrze pudrze, kakao lub wiórkach czekolady.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory