Trufle rumowe

Magazyn Kuchnia/Bożena Sikoń 10.02.2021 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Trufle rumowe
Trufle rumowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Śmietankę i syrop glukozowy zagotowujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu (do temp. 30 C) łączymy wszystko, ubijamy mikserem, dodając masło i na koniec rum. Odstawiamy do wystygnięcia i ponownie ubijamy na puszysty krem.

2 / 3

Masę wkładamy do rękawa cukierniczego ze zdobnikiem i wyciskamy kulki (lub inne kształty) na papier. Zamrażamy. 

3 / 3

Czekoladę (tę do dekoracji) rozpuszczamy w kąpieli wodnej i oblewamy nią zamrożone trufle. Można je dodatkowo ozdobić, obtaczając w cukrze pudrze, kakao lub wiórkach czekolady.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.