Trufle z piwem

Magazyn Kuchnia/Aleksandra Lazar 02.10.2020 13:09
(brak ocen)
OCEŃ
Trufle z piwem
Trufle z piwem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rondelek z czekoladą i masłem umieszczamy w garnku z wodą i podgrzewamy, dopóki czekolada się nie rozpuści. Mieszamy energicznie, aż do uzyskania gładkiej masy.

2 / 3

Cały czas mieszając, dodajemy powoli piwo, a potem cukier puder, migdały i rodzynki. Kiedy masa będzie jednorodna, pozwalamy jej trochę przestygnąć w temperaturze pokojowej, po czym wkładamy ją do lodówki, żeby stwardniała (co najmniej na 2 godziny).

3 / 3

Z masy formujemy małe kuleczki, które posypujemy kakao w proszku i do momentu podania przechowujemy w lodówce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps