Trufle z piwem

Trufle z piwem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czekolada deserowa - 250 gMasło - 100 gPiwo ciemne - 6 łyżekCukier puder - 125 dagMigdały mielone - 125 dagRodzynki - 30 dag drobno posiekanychKakao - Do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rondelek z czekoladą i masłem umieszczamy w garnku z wodą i podgrzewamy, dopóki czekolada się nie rozpuści. Mieszamy energicznie, aż do uzyskania gładkiej masy.
2 / 3
Cały czas mieszając, dodajemy powoli piwo, a potem cukier puder, migdały i rodzynki. Kiedy masa będzie jednorodna, pozwalamy jej trochę przestygnąć w temperaturze pokojowej, po czym wkładamy ją do lodówki, żeby stwardniała (co najmniej na 2 godziny).
3 / 3
Z masy formujemy małe kuleczki, które posypujemy kakao w proszku i do momentu podania przechowujemy w lodówce.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory