Twaróg słodki na szybko

Natalia Nowak Bratek/Magazyn Kuchnia 10.02.2020 16:51
(brak ocen)
OCEŃ
Twaróg słodki na szybko
Twaróg słodki na szybko
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kilka dni wcześniej nastawiamy 1 litr mleka do skwaśnienia. Gdy mamy już zsiadłe mleko, podgrzewamy drugi litr mleka i zalewamy nim (gorącym, ale nie wrzącym) to kwaśne. Odstawiamy na pół godziny do godziny, aby powstał skrzep. Następnie bardzo ostrożnie przelewamy na sitko wyłożone gazą umocowane nad miską, do której ścieknie serwatka. Wstawiamy do lodówki na noc - w tym czasie powinna oddzielić się cała serwatka.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.