Two Hearts
"Koktajl" najładniej wygląda, gdy w kieliszku są serduszka zrobione z dwóch drinków w różnych kolorach (np. pomarańczowy Screwdriver i czerwony New Yorker) lub dwóch różnobarwnych likierów - np. zielony creme do menthe i bordowy creme de cassis. Jeśli uda się zdobyć cukier strzelający (popping candy), posypcie nim wierzch "drinka". Jeśli nie - wystarczy dekoracja ze skórki cytrynowej lub limonkowej.
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (1porcja)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Jeśli przyrządzamy serduszka z drinka, mieszamy niealkoholowe składniki koktajlu z agarem, podgrzewamy do 100°C. Studzimy, dodajemy alkohol i przelewamy do sylikonowych foremek - np. w kształcie serduszek. Gdy serduszka zastygną, przekładamy je do kieliszka i podajemy.
2 / 2
Jeśli robimy serduszka z likieru, rozpuszczamy agar i zagotowujemy go w wodzie, studzimy i łączymy z likierem. W obu przypadkach alkohol wlewamy do roztworu agaru dopiero wtedy, gdy jego temperatura jest niższa niż 78°C - inaczej wyparuje.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory