Żółte gazpacho
Żółte gazpacho
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Pomarańcze - 1Pomidory - 1 kg żółtych, pokrojonych w kostkęPapryka żółta - 2 duże, bez pestek, pokrojone w kostkęOgórek szklarniowy - 1 duży, obrany, najlepiej wężowyCebula - 1 posiekanaCzosnek - 1 ząbek, posiekanyOliwa - 3/4 szklankiOcet winny - 1/4 szklanki (lub sok z cytryny)Tabasco - do smaku
-
Oraz
Ogórek szklarniowy - 1 pokrojony w kostkęPapryka żółta - 1Szczypiorek - pęczek posiekanego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Filetujemy pomarańczę, mieszamy z pozostałymi składnikami, dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Miksujemy, przecieramy przez sito. Solimy ponownie i dodajemy trochę tabasco, przykrywamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.
2 / 2
Przed podaniem mieszamy i posypujemy szczypiorkiem oraz pokrojoną papryką i ogórkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory