Masz dyni pod dostatkiem i nie wiesz co z niej zrobić? Nie chcesz, żeby się zmarnowała? Nie martw się, wystarczy, że ją zamarynujesz, a smakiem tego sezonowego warzywa będziesz się cieszyć nawet zimą.
Drożdżówki dyniowe to idealna alternatywa dla klasycznych słodkich bułek. Zdrowsza wersja i to z supersezonową dynią. Takie drożdżówki na pewno będą miały wstęp do szkół.
Rozgrzewająca zupa idealnie sprawdzi się na jesienną chandrę. Dynia, dzięki pieczeniu, zdobywa unikalnej barwy smakowej, która zasmakuje każdemu wielbicielowi sezonowych smaków.
Idealne połączenie smaku polskiego mięsa i sezonowej dyni z francuską klasyką. Zasmakuje każdemu wielbicielowi wyjątkowych połączeń.
Uwielbiasz curry? Przedstawiamy naszą potrawę, w której zastosowaliśmy połączenie pysznej dyni z curry i delikatnym kurczakiem. Podniebienie rozpłynie się w smakach tajskiej kuchni.
Dodatkowo:
Znudziły ci się burgery sojowe lub te z ciecierzycy? Wychodzimy naprzeciw i prezentujemy świetną sezonową wersję burgerów z dyni. Możesz też dodać nieco batata.
Sezonowa wersja tej potrawy z pewnością trafi w gust każdemu miłośnikowi włoskich smaków. Idealnie sprawdzi się w nietypowych połączeniach.
Alternatywa dla klasycznego razowego pieczywa. Idealnie sprawdzi się w wersji na słodkie śniadanie.
Czas na sezonowy hit, czyli dyniowy sernik. Słodkości nigdy brak, więc już teraz wypróbuj nasz przepis na sernik.
Spód:
Nadzienie:
Dla fanów kofeiny mamy dyniowe latte. Połączenie dyni z kawą sprawi, że jesienny czas będzie płynąć szybciej.