Zastanawiasz się, co zrobić, by truskawki były dłużej świeże, a szczypiorek z ogrodu był chrupiący jeszcze przez kilka dni? Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz w naszym wideo.
Każde warzywo wymaga odpowiedniego sposobu przechowywania. I choć niektórym może wydawać się, że wystarczy schować je do lodówki, to niestety tak nie jest. W naszym wideo zdradzamy, jak poradzić sobie z dynią, ziemniakami, marchwią, cebulą i papryką.
Podpowiemy, co zrobić, żeby przedłużyć świeżość szparagów, brokułów i rukoli nawet o tydzień! Najlepiej działa... zimna woda!
Wyschnięty szpinak? Brązowe awokado? Chyba nikt z nas nie lubi, kiedy sięga do lodówki i wyciąga nieświeże warzywo. Na szczęście są proste sposoby, dzięki którym będą nadawać się do zjedzenia jeszcze dłużej.
Żywot ziół kupionych w supermarkecie kończy się zwykle po kilku dniach. Po części wynika to z warunków, w jakich jest hodowana. Ale nie tylko. Istnieje kilka banalnych sposobów, które mogą wpłynąć na długość jej życia. Sprawdź, czy na pewno wszystkie czynności wykonujesz dobrze!