Najprostszym sposobem, by wzmocnić odporność, jest naturalny "antybiotyk", który bardzo łatwo można przygotować w domu. Niezbędne składniki to: cebula, chrzan, czosnek, imbir, ostre papryczki, kurkuma oraz ocet jabłkowy.
Idealnym dodatkiem do herbaty będzie syrop z cytryny i imbiru, zaś tym bardziej odważnym polecamy syrop z cebuli.
Czarnuszka jest bogata w witaminy i minerały. Zawiera dużo witaminy A, E, witamin z grupy B, magnezu, żelaza, potasu, wapnia, cynku i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki temu świetnie sprawdza się w roli naturalnego środka wzmacniającego. Łagodzi kaszel i katar, leczy też chore zatoki, a oprócz tego osłania żołądek.
O odporność można zadbać też w wyjątkowo smaczny sposób. W powyższym wideo prezentujemy przepis na napój migdałowy z kurkumą i imbirem, który nie tylko zadba o organizm, ale też postawi na nogi podczas przeziębienia.
Złote mleko oferuje mnóstwo fenomenalnych właściwości dla naszego organizmu. Rozgrzewa, podnosi odporność. A za sprawą imbiru i kurkumy poprawia przemianę materii i wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej. Idealne nie tylko na jesień.