Zupa nie tylko na wigilię. Barszcz czerwony z krokietami idealnie rozgrzeje nas na jesiennym obiedzie.
Barszcz do picia i krokiety do pochrupania. Klasyczne uszka z grzybami zastąp krokietami, nie pożałujesz.
Na ciasto naleśnikowe:
Możesz również użyć naleśników usmażonych wcześniej, a niewykorzystanych do poprzednich obiadów, nawet jeśli nie są już świeże i chrupiące. Ważne, aby nie były przygotowane ze słodkiego ciasta.
Farsz na krokiety z mięsem mielonym:
Tradycyjny, z grzybami lub w chlebie. Istnieje wiele sposobów przyrządzania żurku. Każdy ma swój charakter i każdy idealnie sprawdzi się na rodzinnym obiedzie. Jeżeli wcześniej uda ci się przygotować własnoręcznie zakwas do żurku - satysfakcja będzie podwójna.
Skoro rodzinne spotkanie, to odstawmy na bok klasycznego kurczaka i zastąpmy go jedyną w swoim rodzaju kaczką. Chrupiąca skórka i rozpływające się w ustach mięso zachwyci każde podniebienie.
Sezon na jabłka w pełni, aż żal byłoby nie zrobić z tej okazji szarlotki. Królewskie wydanie zachwyci nawet najmłodszych
Składniki na biszkopt:
Składniki na warstwę jabłkową:
Składniki na warstwę śmietanową:
Dodatkowo:
Październik i listopad to również sezon na dynie. Skoro dynie, to musi być dyniowy serniczek. Innowacyjna odsłona klasycznego sernika. Spróbuj, a nie pożałujesz.
Spód:
Nadzienie: