Browary Warszawskie zyskały ukochaną przez warszawiaków słodycz. DESEO oficjalnie otwarte!

Kultowa już sieć cukierni DESEO to kolejny z wielu powodów do odwiedzin Browarów Warszawskich. Rosnące serce warszawskiej Woli staje się miejscem, które gromadzi doskonałe koncepty gastronomiczne i usługowe. Warzy się wiele dobrego i wiele nowego, a pełną siłę Browarów poznamy już wkrótce.

Słodkie dzieła sztuki, które goszczą w gablotach DESEO przyciągają oko i rozpieszczają podniebienia. Desery wykonane z najlepszej jakości składników i w tak bogatym asortymencie, zachwycają najbardziej wymagających łasuchów. DESEO na Krochmalnej 59, to już piąta z sukcesem otwarta cukiernia Natalii Sitarskiej i Łukasza Smolińskiego. Para podróżników, autorzy popularnego bloga podróżniczo-kulinarnego Tasteaway, od 2015 roku spełnia swoje marzenie o tworzeniu najwyższej jakości słodyczy. Oferta DESEO w dużej mierze inspirowana jest podróżami Natalii i Łukasza po całym świecie – od Paryża przez Barcelonę, Włochy, Tokio, Taipei czy Hongkong aż po Stany, Kostarykę czy Meksyk. To w Paryżu właściciele DESEO zakochali się w deserach typu petit gateau, a nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie / marzenie. DESEO jest spełnieniem marzeń pary o pysznych, jakościowych i pięknych deserach.

DESEO w Browarach Warszawskich to również designerska perełka, świetnie korespondująca z charakterem inwestycji i samych Apartamentów przy Warzelni, w których się znajduje. Lokal został zaprojektowany przez duet Ewelina Moszczyńska oraz Marta Puchalska-Kraciuk. Design nawiązuje do fascynujących formą wielowarstwowych deserów. Centralnymi elementami jest piękna lada, przywodząca na myśl eleganckie cukiernie z dawnych lat oraz nietypowa kanapa, która gościom słusznie przypomina aksamitny krem patissiere.

Obecnie w stolicy działają cztery lokale DESEO: lokal położony przy Pracowni na ul. Suwak 3, pięknie położona na terenie dawnej Fabryki Koronek cukiernia na ul. Burakowskiej 5/7, punkt w śródmiejskiej Hali Gwardii oraz cukiernia w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach. Do tych lokalizacji dołącza DESEO przy Krochmalnej 59.

- Butikowe cukiernictwo choć nadal pozostaje nowością w Polsce, zyskuje coraz większe grono wiernych i oddanych fanów. Nasze cukiernie są chętnie odwiedzane, a goście cenią nas za szczerość i otwartą komunikację. Nie lubimy kompromisów. W naszej produkcji królują najlepsze składniki – wanilia Bourbon z Madagaskaru, czekolada produkowana przez nas od ziarna kakaowca, pasty orzechowe 100% naszej produkcji, polskie owoce od małych dostawców. Nasza nowa lokalizacja to kolejne spełnione marzenie. Browary Warszawskie już zaznaczają swoją pozycję na mapie Warszawy, dlatego tym bardziej czujemy dumę, że jako jedni z pierwszych wprowadzamy gości do tego nowego, miejskiego kwartału – mówi Łukasz Smoliński, właściciel i współzałożyciel DESEO.

DESEO to kolejny otwarty koncept w Browarach Warszawskich obok Bakery Browary Warszawskie, Mykonos Warsaw, Etno Cafe, delikatesów Azjatka, sushi Japonki Browary Warszawskie, Hamskim Barberem czy atelier by Juźwin & Kobielski. Wymienione miejsca zaledwie w ciągu kilku miesięcy po otwarciu stały się jednymi z najsmaczniejszych i najmodniejszych w stolicy. Browary Warszawskie sukcesywnie odkrywają karty, by już za moment stać się najgorętszym adresem w mieście.

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.