Kolejny miesiąc z Neo(n) Bistro - rezerwuj wrześniowe kolacje pod gwiazdami!

Z założenia miało to być jednorazowe wydarzenie. Miłośnicy najwyższej klasy kulinariów z całej Polski tak bardzo pokochali Neo(n) Bistro, że Organizatorzy podjęli decyzję o przedłużeniu kolacji pod gwiazdami aż do końca września. Przed nami kolejny miesiąc z unikalnymi, finediningowymi doświadczeniami na dachu parkingu Hotelu Novotel. Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantclub.pl. Jesteście ciekawi, kto przygotuje kulinarne uczty w nadchodzących tygodniach? Przedstawiamy Chefów na wrzesień!

Wrzesień z Neo(n) Bistro!

W ramach kolejnej edycji Fine Dining serwowanej przez Restaurant Club i Nocny Market zachęcamy do odwiedzenia Neo(n) Bistro - wyjątkowej restauracji pop up na kulinarnej mapie stolicy. Do końca września co weekend Goście mogą próbować dań innego Chefa Kuchni serwowanych na dachu parkingu Hotelu Novotel! W menu znajdziemy 5 degustacyjnych dań do wyboru w dwóch opcjach - mięsnej i wegetariańskiej.

Pierwszy weekend września będzie należał do Ernesta Jagodzińskiego, który od lat tworzy najlepsze projekty kulinarne. To ceniony autorytet w branży, trener i edukator, który przyjedzie specjalnie na wydarzenie aż z Poznania! O sztuce kulinarnej mógłby opowiadać godzinami, a swoją pasją zaraża kolejne pokolenia kucharzy. Miłośnik słodko-gorzkich smaków, które zafunduje Gościom już w najbliższy weekend! W menu m.in. wegański tuńczyk z gorzką cytryną, gęsia wątróbka z owocami leśnymi oraz dorsz z kurkami i kalarepą. Brzmi zachęcająco, prawda?

10 i 11 września stery przejmie Robert Wojnarowski, Chef Kuchni w restauracji Mokolove - zlokalizowanej na pięknym, starym warszawskim Mokotowie. Przez lata stał na czele nagradzanej wieloma nagrodami Restauracji N°31. Jest absolwentem szkoły kulinarnej Culineur w Bangkoku, dlatego inspiracją do przygotowania menu były sezonowe połączenia smakowe z akcentami kuchni azjatyckiej. Podczas kolacji w Neo(n) Bistro na Gości czekać będzie m.in. wężymord z gruszką, bursztynem i tapioką, jesiotr z cebulą i zielonym słonecznikiem czy prosię z pasternakiem, mlekiem kokosowym, papierówką i kapustą.

W trzecim tygodniu września kubki smakowe Gości rozpieszczać będzie doskonałe trio Chefów. Kulinarną ucztę przygotują: Tomasz Jakubiak, kulinarny dziennikarz i celebryta, gospodarz programów telewizyjnych "Jakubiak w sezonie", "Jakubiak lokalnie", "Jakubiak rodzinnie"; Patryk Dziamski, właściciel i Chef Kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem oraz Marcin Molik, Chef Kuchni warszawskiej Restauracji LAS - Lokalna Atrakcja Stolicy. Ta kolacja nie ma prawa się nie udać! To będzie znakomita wariacja trzech różnych stylów kulinarnych, która zapewni Gościom niesamowite, findiningowe doświadczenia.

Na tym nie koniec niespodzianek! We wrześniu do ekipy Neo(n) Bistro dołączają zwycięzcy konkursu barmańskiego World Class Poland. Przygotują cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu na bazie Singletona z portfolio Diageo.

Oprócz niesamowitych kulinarnych doznań i obserwacji pracy światowej klasy kucharzy na żywo, Goście mogą liczyć na wyśmienitą obsługę kelnerską, rozmowę z sommelierami i bezpośredni kontakt z autorami menu. Miejsce będzie się zmieniać nie tylko pod względem dań i Chefa Kuchni, ale i dopracowanych detali oraz klimatycznych scenografii z wyjątkowym widokiem na nocną Warszawę! W przypadku niepogody, wydarzenie zostanie przeniesione piętro niżej, skąd widok jest równie wyjątkowy. Unikalność kolacji w Neo(n) Bistro sprawia, że stoliki wyprzedają się w ekspresowym tempie! Rezerwacje trwają w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantclub.pl.

O Neo(n) Bistro

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą po-lockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji wiodących polskich Chefów organizowanych przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week i odbywających się w na co dzień niedostępnych magicznych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszy odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.

Wyjątkowe kulinarne doświadczenia z 360° widokiem na stolicę będą odbywać się od lipca do września 2021 r. na dachu hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej. Miejsca można rezerwować online w aplikacji http://app.rclb.pl i na stronie http://restaurantclub.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Uwaga liczba miejsc ograniczona!

Neo(n) Bistro jest pierwszą w Polsce restauracją w 100 % pozostająca w duchu filozofii zero waste #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność zostaje ograniczona do zera.

Rezerwacje: http://app.rclb.pl, http://restaurantclub.pl

Wydarzenie Neo(n) Bistro: 9 lipca - 26 września 2021

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.