Specjalnie na Festiwal restauracje przygotowały unikalne menu #SpozaKarty. W cenie 59 zł, na wszystkich Gości czeka 3-daniowe menu oraz festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. Słodkim zwieńczeniem uczty są desery, które w wielu przypadkach mogą zaskoczyć Gości. Z festiwalowego menu wybraliśmy TOP 5 słodkich pozycji, które nie tylko dobrze się prezentują, ale także nieziemsko smakują! Sprawdźcie!
Niepospolita - Lublin
Lody z miso z kropkami kandyzowanej skórki z pomarańczy, krem kokosowy, karmel limonkowy z kaffirem, ciasto cygaretkowe, melon, chrust z gorzkiej czekolady i migdałów, ziemia z gorzkiej czekolady.
The Garden Grill & Bar - Rzeszów
Waniliowa pana cotta z karmelizowaną dynią, popcornem, paloną czekoladą i sosem miodowo-cytrynowym.
Va Banque - Szczecin
"Brownie" z białej czekolady, czarne lody kokosowe, frużelina z ananasa, cytryny i ciemnego rumu, żel malinowy.
Słodki Słony Familia - Warszawa
Śliwka węgierka w gorzkiej czekoladzie, mus z kasztanów i imbiru, kultowa kruszonka ze Słodki Słony.
Wrocław - Fatboy sushi Kiełczowska
Strawberry roll z truskawkami, mascarpone, czekoladą oraz sosem marakuja.
Miejsca można już rezerwować za pośrednictwem aplikacji https://app.rclb.pl oraz na stronie https://RestaurantWeek.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum.
Partnerem jesiennej edycji Restaurant Week jest marka Coca-Cola. Wszystkie uczestniczące restauracje otrzymały za darmo napój Coca-Cola Zero Cukru, który będzie sprzedawany za 5 zł. Kwota ta w całości trafi na konto restauracji.
Nie czekaj! Już dziś odkrywaj najbardziej zaskakujące dania #SpozaKarty od najlepszych Chefów Kuchni!