W pełni lata jesteśmy spragnieni śródziemnomorskiego słońca i tamtejszej kuchni. To właśnie dla tych, którzy na urlop muszą jeszcze chwilę poczekać, restauracja Port Royal przygotowała grillowe uczty. W lipcu i sierpniu, co tydzień w każdą środę i czwartek restauracja będzie serwować przysmaki z różnych krajów.
—Tęsknota za brzegiem morza i aromatycznymi przysmakami stała się dla nas inspiracją do stworzenia „Letniego grilla w Port Royal" — mówi właścicielka restauracji Karolina Jakimiak Kwaśniewska. — Zapraszamy do odkrywania pełnych słońca smaków naszych grillowanych dań. Chcemy, aby każdy gość poczuł klimat wakacji bez konieczności opuszczania Warszawy — podkreśla.
Co tydzień na portowych aukcjach będą licytowane tzw. catch of the day, czyli dzikie ryby i owoce morza. Te, dotrą w niecałe 24h do warszawskiego Portu i będą pieścić kubki smakowe gości. Pod kierunkiem szefa kuchni Miłosza Sroki, oferowane będą rotacyjnie przysmaki z różnych zakątków świata: Sycylii, Portugalii, Włoch, Maroka, Argentyny, Grecji, Mauritiusu, Hiszpanii, Holandii, Francji i Wysp Owczych.
Zakochani w nadmorskim grillowaniu będą mogli spróbować m.in. miecznika, tuńczyka, sardynek, kalmarów, łopaciarza, beryksa, makrelę, kulbina, doradę, labraksa, barwenę, solę, strzępiela, łososia oraz krewetek i langustynek. Śródziemnomorskie uczty idealnie dopełnią włoskie wina i autorskie koktajle, skomponowane specjalnie na gorące letnie wieczory. Uczta dla zmysłów — gwarantowana!