Ajoblanco

Katarzyna Wec/Magazyn Kuchnia 11.02.2020 11:51
(brak ocen)
OCEŃ
Ajoblanco
Ajoblanco
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Chleb moczymy w wodzie, po czym odciskamy i miksujemy z migdałami, czosnkiem oraz szczyptą soli na jednolitą białą masę. Powoli dolewamy oliwę, tak jakbyśmy robili majonez. Na końcu dodajemy wodę i ocet, mieszamy. Podajemy w miseczkach, z kawałkami melona i winogronami nabitymi na szpadki lub drewniane patyczki. Uwaga: W ajoblanco powinien dominować smak migdałów, a nie czosnku. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA