Austriackie rogaliki migdałowe
Austriackie rogaliki migdałowe
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny
Składniki (10porcji)
-
Mąka pszenna - 18 dagMasło - 10 dagCukier puder - 5 dagŻółtka - 1Migdały mielone - 5 dagCukier puder - zmieszany z cukrem waniliowym, do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Podziel na kilka części i uformuj małe rogaliki. Ułóż je na blasze, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz na jasnożółty kolor. Gorące obficie posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Pamiętaj, że rogaliki piecze się co najmniej na tydzień przed Bożym Narodzeniem i przechowuje w zamkniętym blaszanym pudełku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory