Austriackie rogaliki migdałowe

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 22:57
(1 ocena)
OCEŃ
Austriackie rogaliki migdałowe
Austriackie rogaliki migdałowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Podziel na kilka części i uformuj małe rogaliki. Ułóż je na blasze, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz na jasnożółty kolor. Gorące obficie posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Pamiętaj, że rogaliki piecze się co najmniej na tydzień przed Bożym Narodzeniem i przechowuje w zamkniętym blaszanym pudełku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.