Babeczki z zielonej fasolki

Magazyn Kuchnia 07.02.2020 14:01
(brak ocen)
OCEŃ
Babeczki z zielonej fasolki
Babeczki z zielonej fasolki
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Fasolkę gotujemy al dente i kroimy na  małe kawałki (ok. 3 cm). Przyrządzamy beszamel: rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, podgrzewamy i rozprowadzamy mlekiem. Gotujemy sos na małym ogniu przez 10-15 min, doprawiamy gałką muszkatołową. Mieszamy fasolkę z beszamelem, dodajemy gruyere'a i jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy masę do wysmarowanych masłem i posypanych tartą bułką foremek, wstawiamy formy do naczynia z wodą. Pieczemy godzinę w 180oC. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy na oliwie. Babeczki polewamy sosem pomidorowym, przybieramy świeżym tymiankiem. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps