Bezy czekoladowe

Bezy czekoladowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Białka ubij z cukrem na gładką, błyszczącą masę. Wsyp kakao, delikatnie wmieszaj je w pianę.
2 / 3
Masę przełóż do szprycki lub rękawa cukierniczego, wyciskaj małe wzgórki na blasze wyłożonej pergaminem. Możesz także nabierać masę łyżką, ale wtedy beziki nie będą takie ładne.
3 / 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C, zredukuj temperaturę do 120°C, piecz około 1,5 godziny. Bezy pozostaw w piekarniku, aż zupełnie wystygną.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego