Bezy czekoladowe

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 13.11.2020 17:18
(brak ocen)
OCEŃ
Bezy czekoladowe
Bezy czekoladowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Białka ubij z cukrem na gładką, błyszczącą masę. Wsyp kakao, delikatnie wmieszaj je w pianę.

2 / 3

Masę przełóż do szprycki lub rękawa cukierniczego, wyciskaj małe wzgórki na blasze wyłożonej pergaminem. Możesz także nabierać masę łyżką, ale wtedy beziki nie będą takie ładne.

3 / 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C, zredukuj temperaturę do 120°C, piecz około 1,5 godziny. Bezy pozostaw w piekarniku, aż zupełnie wystygną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.