Biała rzodkiew po japońsku

Magazyn Kuchnia 01.07.2020 14:03
(brak ocen)
OCEŃ
Biała rzodkiew po japońsku
Biała rzodkiew po japońsku
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rzodkiewki myjemy i kroimy w ćwiartki (jeśli mamy długą - w plasterki) i solimy, aby zmiękły. Odstawiamy na 30 minut.

2 / 2

Kiedy rzodkiewka puści sok, przepłukujemy ją pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy na papierowych ręcznikach. Rzodkiewkę mieszamy z resztą składników (z papryczki usuwamy pestki i kroimy ją w cienkie paseczki). Układamy w szczelnym naczyniu. Chłodzimy przed podaniem ok. 8 godzin.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA