Składniki (2porcje)
-
Rzodkiew biała - 8 okrągłychSól - 2 łyżeczkiChili - 1 papryczkaOcet ryżowy - 2 łyżeczkiOlej sezamowy - 2 łyżeczkiPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rzodkiewki myjemy i kroimy w ćwiartki (jeśli mamy długą - w plasterki) i solimy, aby zmiękły. Odstawiamy na 30 minut.
2 / 2
Kiedy rzodkiewka puści sok, przepłukujemy ją pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy na papierowych ręcznikach. Rzodkiewkę mieszamy z resztą składników (z papryczki usuwamy pestki i kroimy ją w cienkie paseczki). Układamy w szczelnym naczyniu. Chłodzimy przed podaniem ok. 8 godzin.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory