Brownie (ciastka mocno czekoladowe)
Brownie (ciastka mocno czekoladowe)
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czekolada gorzka - 2 tabliczki - 20 dagMasło - 20 dagMąka pszenna - 10 dagCukier - 30 dagJajka - 6 sztOrzechy włoskie - 5 dag bez łupin
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozpuść na parze masło z czekoladą. Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę.
2 / 3
Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami.
3 / 3
Spód blachy (60 x 35 cm) wyłóż pergaminem. Wlej ciasto, piecz 20 minut w temp. 200°C. Ostudź, wyjmij z blachy i usuń papier. Pokrój na kwadraty.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory