Bruschetta z cytrynową skorzonerą i pietruszką

Marta Dymek/Magazyn Kuchnia 15.05.2020 14:52
(brak ocen)
OCEŃ
Bruschetta z cytrynową skorzonerą i pietruszką
Bruschetta z cytrynową skorzonerą i pietruszką
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Skorzonery obieramy i kroimy w cienkie paski. Smażymy na rozgrzanej oliwie do czasu, aż zaczną robić się lekko przezroczyste, czyli przez jakieś 10 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, mieszamy, dodajemy skórkę z cytryny razem z połową natki pietruszki i smażymy kolejne dwie minuty. Zdejmujemy z ognia.

2 / 2

Ciabattę kroimy na kromki i opiekamy w piekarniku. Usmażone skorzonery razem z czosnkiem kładziemy na grzankach, solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy resztą natki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.