Składniki (2porcje)
-
Oliwa - 2 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiSkórka z cytryny - z ćwiartki cytrynyNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSok cytrynowy - z ćwiartki cytrynyCiabatta - 1
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Skorzonery obieramy i kroimy w cienkie paski. Smażymy na rozgrzanej oliwie do czasu, aż zaczną robić się lekko przezroczyste, czyli przez jakieś 10 minut. Dodajemy czosnek pokrojony w cienkie plasterki, mieszamy, dodajemy skórkę z cytryny razem z połową natki pietruszki i smażymy kolejne dwie minuty. Zdejmujemy z ognia.
2 / 2
Ciabattę kroimy na kromki i opiekamy w piekarniku. Usmażone skorzonery razem z czosnkiem kładziemy na grzankach, solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy resztą natki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory