Bułeczki z żurawinami
Bułeczki z żurawinami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Cukier puder - łyżkaMąka pszenna - 2 i 1/2 szklankiProszek do pieczenia - płaska łyżkaSól - szczyptaŻurawina suszona - 60 gSkórka pomarańczowa - z 1/2 pomarańczyMleko 3.2 proc. - szklankaMasło - 30 g, rozpuszczone
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Przesiewamy cukier puder, mąkę, proszek i sól. Mieszamy z żurawinami oraz skórką pomarańczową. Łączymy z mlekiem i masłem. Szybko zagniatamy, po czym rozkładamy ciasto na blacie oprószonym mąką - powinno mieć grubość 3 cm. Wycinamy szklanką bułeczki i układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy 10 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory