Butter chicken

Haps 26.11.2020 12:11
(3 oceny)
OCEŃ
Butter chicken
Są tu fani kuchni indyjskiej? Jeśli tak, na pewno znacie butter chicken. A czy skusiliście się na zrobienie tego dania samodzielnie? Koniecznie sprawdźcie nasz przepis.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zacznij od posiekania drobno imbiru, cebuli i czosnku. Następnie w głębokiej patelni podgrzej olej. Dodaj cebulę, imbir i czosnek. Podsmażaj, aż wszystkie składniki się zeszklą. Następnie dodaj chilli i garam masalę, podsmażaj jeszcze chwilę, aż te puszczą aromat, wlej passatę pomidorową i mleko kokosowe, wsyp orzechy nerkowca i gotuj.

2 / 3

Po 20 minutach gotowania zblenduj całą masę na jednolity krem. Do środka dodaj cukier i masło i dokładnie wymieszaj. Gotowy sos przelej z powrotem na patelnię i dodaj do niego pokrojonego drobno kurczaka, gotuj około 10-15 minut aż kurczak dojdzie.

3 / 3

Podawaj posypane kolendrą, z ryżem lub pitą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA