Chiński makaron z warzywami
Chiński makaron z warzywami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makaron chiński - 150 g (jajeczny)Marchewka - 1Papryka czerwona - 1Dymka - 3Kukurydza (kolba) - 8 kolb młodychFasolka szparagowa zielona - 100 gPor - 1 mały, biala częśćSłodki sos chili - 100 mlCzosnek - ząbekOlej sezamowy - łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2 / 3
Umyte warzywa (kukurydzę, paprykę, pora, dymkę, marchew i fasolkę) kroimy w słupki dł. około 5 cm. Gotujemy je na parze przez 3-5 minut, aby pozostały chrupkie.
3 / 3
Warzywa mieszamy z gorącym makaronem, dodajemy sos chilli, zmiażdżony czosnek, olej sezamowy, sól i pieprz.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory