Chiński makaron z warzywami

Maria Szkop, Magazyn Kuchnia 28.01.2021 16:58
(brak ocen)
OCEŃ
Chiński makaron z warzywami
Chiński makaron z warzywami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. 

2 / 3

Umyte warzywa (kukurydzę, paprykę, pora, dymkę, marchew i fasolkę) kroimy w słupki dł. około 5 cm. Gotujemy je na parze przez 3-5 minut, aby pozostały chrupkie. 

3 / 3

Warzywa mieszamy z gorącym makaronem, dodajemy sos chilli, zmiażdżony czosnek, olej sezamowy, sól i pieprz.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps