Chlebek z orzechami i daktylami

Olga Badowska, Magazyn Kuchnia 19.01.2021 17:29
(brak ocen)
OCEŃ
Chlebek z orzechami i daktylami
Chlebek z orzechami i daktylami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Natłuszczamy keksówkę np. olejem. 

2 / 4

Daktyle zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 5 minut. Dodajemy przecier jabłkowy, syrop klonowy, cukier, roztrzepane jajko i olejek waniliowy. Dokładnie mieszamy. 

3 / 4

W innej misce łączymy suche składniki. Mieszając, dodajemy do mokrych składników. 

4 / 4

Wlewamy ciasto do przygotowanej formy i pieczemy jakieś 50 minut, aż drewniany patyczek, wbity w ciasto będzie suchy po wyjęciu.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.