Chłodnik pomarańczowy

Magazyn Kuchnia 29.05.2020 14:31
(brak ocen)
OCEŃ
Chłodnik pomarańczowy
Chłodnik pomarańczowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Żelatynę wsyp do garnka, zalej zimnym bulionem drobiowym, poczekaj, aż napęcznieje (około 5 minut). Potem dodaj do zupy pianę z białek, zagotuj, ciągle mieszając trzepaczką. Zdejmij z ognia, odstaw na 5 minut, przecedź przez sitko wyłożone gazą. Do sklarowanego bulionu dodaj sok pomarańczowy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na 4-6 godzin do lodówki, aby zupa lekko zgęstniała. Zimną wlej do głębokich talerzy, każdą porcję udekoruj cienkimi plasterkami pomarańczy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps