Składniki (4porcje)
-
Bulion drobiowy - 1 litr zimnegoŻelatyna - 2 torebki po 10 gBiałka - piana z 2Sok pomarańczowy - 3 szklanki świeżo wyciśniętegoPomarańcze - 1 dokładnie umyta i sparzona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Żelatynę wsyp do garnka, zalej zimnym bulionem drobiowym, poczekaj, aż napęcznieje (około 5 minut). Potem dodaj do zupy pianę z białek, zagotuj, ciągle mieszając trzepaczką. Zdejmij z ognia, odstaw na 5 minut, przecedź przez sitko wyłożone gazą. Do sklarowanego bulionu dodaj sok pomarańczowy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na 4-6 godzin do lodówki, aby zupa lekko zgęstniała. Zimną wlej do głębokich talerzy, każdą porcję udekoruj cienkimi plasterkami pomarańczy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory