Ciasteczka czekoladowe

Magazyn Kuchnia 20.05.2021 17:14
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka czekoladowe
Ciasteczka czekoladowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Utrzyj masło z cukrem. Dodaj jajko i kilka kropli olejku, ucieraj, aż składniki się połączą. Dodawaj po łyżce suche składniki, mieszając mikserem na najniższych obrotach. Na koniec wsyp czekoladę i orzechy, wymieszaj i włóż na 30 minut do lodówki. 

2 / 2

Z ciasta uformuj wałek, pokrój w plasterki (5-7 mm). Ciastka obtocz w cukrze pudrze i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 8-10 minut w temp. 160 st. C, a potem ostrożnie zdejmij z blachy, przestudź i oprósz cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps