Ciasteczka migdałowe

Magazyn Kuchnia 23.12.2019 00:57
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka migdałowe
Ciasteczka migdałowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Przygotuj syrop: zagotuj wodę z cukrem, dodaj sok z cytryny, gotuj 10 minut. Ostudź, usuń pianę. Zrób ciasto: mąkę przesiej do miski, pośrodku zrób dołek. Wlej stopione masło, dodaj jajka wymieszane z cukrem pudrem, szczyptę soli i cukier waniliowy. Wyrób ciasto mikserem, ulep kulki wielkości orzecha włoskiego, ułóż na natłuszczonej blasze. Na środek każdej kulki wciśnij migdał, piecz 40 minut w temp. 180 st. C. Gorące ciastka włóż na 20 minut do syropu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.