Ciasteczka shortbread

Magazyn Kuchnia 07.12.2020 16:15
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka shortbread
Ciasteczka (Shortbread)
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Miksujemy składniki ciasta, owijamy w folię do żywności i pozostawiamy na noc w lodówce. Następnego dnia rozwałkowujemy na grubość 5 mm i foremkami wykrawamy koniczynki. Pieczemy 8 minut w 160 st. C, studzimy.

2 / 2

Robimy lukier, ucierając składniki w miseczce. Ciastka lukrujemy, gdy całkiem ostygną. (przepis na podstawie www.goodfoodireland.ie; konsultacja Artur Cyronek)

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.