Ciasteczka toffi
Ciasteczka toffi
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Robimy ciastka. Mieszamy mąkę, kakao i sól. Ucieramy cukier z masłem. Gdy masa będzie puszysta i gładka, dodajemy jajko, miksujemy. Zagniatamy z suchymi składnikami - ciasto powinno odchodzić od brzegów miski. Formujemy je w kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 40 minut.
2 / 4
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 5 mm, wycinamy kółka o średnicy 3-4 cm.
3 / 4
Układamy w odstępach na blasze wyścielonej pergaminem. Pieczemy 10 minut, aż ciastka się zrumienią. Studzimy.
4 / 4
Ciastka przekładamy jak makaroniki: sosem toffi lub karmelowym.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory