Ciasteczka toffi

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 12.02.2020 16:44
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasteczka toffi
Ciasteczka toffi
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Robimy ciastka. Mieszamy mąkę, kakao i sól. Ucieramy cukier z masłem. Gdy masa będzie puszysta i gładka, dodajemy jajko, miksujemy. Zagniatamy z suchymi składnikami - ciasto powinno odchodzić od brzegów miski. Formujemy je w kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 40 minut.

2 / 4

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 5 mm, wycinamy kółka o średnicy 3-4 cm.

3 / 4

Układamy w odstępach na blasze wyścielonej pergaminem. Pieczemy 10 minut, aż ciastka się zrumienią. Studzimy.

4 / 4

Ciastka przekładamy jak makaroniki: sosem toffi lub karmelowym.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.