Składniki (12porcji)
-
Pomidory - 3 dużeSzalotka - 1Oliwa - do smażeniaSkórka z cytryny - z połowy cytrynyKolendra (natka) - 1 gałązkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSardynki - w pomidorach; 1 puszkaCiasto filo - 4 płaty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pomidory obieramy, wyjmujemy miąższ i kroimy w kostkę. Siekamy szalotkę i szklimy na oliwie, dodajemy skórkę z cytryny i pomidory. Kiedy zmiękną, dorzucamy poszatkowaną kolendrę i doprawiamy.
2 / 2
Rozgniatamy widelcem sardynki. Płaty ciasta filo smarujemy olejem z sardynek. Na każdym kładziemy część rybnego farszu i zaginamy cztery rogi tak, by utworzyć gwiazdę. Układamy na blasze i pieczemy 7 minut w temp. 180°C. Podajemy ze schłodzonym purée z pomidorów.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory