Ciastka filo nadziewane sardynkami pomidorami i kolendra

Magazyn Kuchnia 23.02.2021 21:05
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka filo nadziewane sardynkami pomidorami i kolendra
Ciastka filo nadziewane sardynkami pomidorami i kolendra
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pomidory obieramy, wyjmujemy miąższ i kroimy w kostkę. Siekamy szalotkę i szklimy na oliwie, dodajemy skórkę z cytryny i pomidory. Kiedy zmiękną, dorzucamy poszatkowaną kolendrę i doprawiamy. 

2 / 2

Rozgniatamy widelcem sardynki. Płaty ciasta filo smarujemy olejem z sardynek. Na każdym kładziemy część rybnego farszu i zaginamy cztery rogi tak, by utworzyć gwiazdę. Układamy na blasze i pieczemy 7 minut w temp. 180°C. Podajemy ze schłodzonym purée z pomidorów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.