Ciastka z jabłkami

Magda Duklas, Magazyn Kuchnia 20.05.2021 17:12
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka z jabłkami
Ciastka z jabłkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ciasto rozmrażamy. Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i ponownie kroimy na cieniutkie plasterki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. 

2 / 3

Rozwijamy rozmrożone ciasto na posypanej mąką stolnicy i przekrawamy wzdłuż na cztery paski, a następnie wszerz na trzy, tworząc 12 prostokątów. Blachę do pieczenia smarujemy masłem i układamy na niej porcje ciasta. Pokrojone jabłka układamy na cieście i posypujemy cukrem. 

3 / 3

Pieczemy ok. 35 min, do zrumienienia. Ciastka smarujemy podgrzaną marmoladą morelową. [1 porcja - 254 kcal]

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps