Ciastka z serem

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 04.03.2020 15:42
(brak ocen)
OCEŃ
Ciastka z serem
Ciastka z serem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Drożdże łączymy z mlekiem i cukrem. Dodajemy mąkę, masło, jajko i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy. Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Następnie zagniatamy z serem, stopniowo dodając oliwę. Odstawiamy, aby ciasto znowu wyrosło i podwoiło objętość. 

 

2 / 2

Formujemy okrągłe pierścienie z ciasta (przypominające obwarzanki) i układamy je na natłuszczonej blasze. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.