Składniki (10porcji)
-
Mąka pszenna - 190 gProszek do pieczenia - dwie łyżeczkiSól - szczyptaJogurt naturalny - 290 g gęstegoCukier - 180 gJajka - trzySkórka pomarańczowa - z jednej pomarańczyOliwa - 125 mlMasło - do przygotowania formyMąka pszenna - do przygotowania formy
-
Do podania
Jogurt naturalny - z odrobiną soku pomarańczowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W jednej misce mieszamy 3 pierwsze składniki; w drugiej 4 kolejne. Partiami dodajemy suche składniki do mokrych. Powoli wlewamy oliwę, mieszamy. Napełniamy ciastem keksówkę (12 x 20 cm; natłuszczoną i oprószoną mąką), pieczemy 40-50 minut w 180 st. C. Podajemy na ciepło z jogurtem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory