Ciasto jogurtowe na oliwie

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 18.12.2019 17:15
(brak ocen)
OCEŃ
Ciasto jogurtowe na oliwie
Ciasto jogurtowe na oliwie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W jednej misce mieszamy 3 pierwsze składniki; w drugiej 4 kolejne. Partiami dodajemy suche składniki do mokrych. Powoli wlewamy oliwę, mieszamy. Napełniamy ciastem keksówkę (12 x 20 cm; natłuszczoną i oprószoną mąką), pieczemy 40-50 minut w 180 st. C. Podajemy na ciepło z jogurtem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.