Ciasto makowe z orzechami laskowymi

Magazyn Kuchnia 23.12.2019 01:15
(5 ocen)
OCEŃ
Ciasto makowe z orzechami laskowymi
Ciasto makowe z orzechami laskowymi
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z połową cukru pudru i szczyptą soli. Masło ucieramy z resztą cukru pudru, cukrem waniliowym i żółtkami. Ciągle ucierając, dodajemy orzechy, bułkę tartą, proszek do pieczenia i cynamon. Łączymy z makiem, wlewając nieco likieru do smaku. Dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy z masą. Ciastem napełniamy posmarowaną masłem tortownicę, pieczemy godzinę w 180 st. C. Dekorujemy polewą z białej czekolady.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.