Creste di gallo z serem i fasolką

Creste di gallo z serem i fasolką
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Makaron codini (kolanka) - 400 g (lub creste di gallo - kolanka z falbanką)Śmietana 30 proc. - 2 szklankiWino białe - 1/4 szklanki wytrawnegoSer Gruyere - 250 gMusztarda francuska - 1/4 szklankiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMasło - łyżkaPomidorki koktajlowe - 200 gFasolka szparagowa zielona - 200 gMigdały - 100 g solonych (lub orzeszkó ziemnych)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. W rondelku podgrzewamy śmietankę i wino, wrzucamy pokruszony ser. Mieszamy, aby się rozpuścił. Łączymy z musztardą, solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pomidorki, aż skórka zacznie pękać. Obraną fasolkę blanszujemy 2 minuty, odcedzamy.
2 / 2
Łączymy warzywa, makaron, sos serowy i posiekane migdały lub orzeszki. Podajemy od razu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory