Cukinia marynowana
Cukinia marynowana
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cukinia - 40 dag młodychOcet balsamiczny - 150 mlCzosnek - 2 ząbkiSok cytrynowy - 3 łyżkiOliwa - 6 łyżekNatka pietruszki - pęczekSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cukinię kroimy w plasterki, solimy, odstawiamy na 15 min. Płuczemy zimną wodą i przez 4 min gotujemy w occie rozcieńczonym małą ilością wody. Wyjmujemy, osączamy.
2 / 3
Czosnek rozcieramy, mieszamy z sokiem cytrynowym, oliwą, posiekaną natką i szczyptą soli.
3 / 3
Zalewamy marynatą cukinię i odstawiamy na 2 godziny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory