Cukinia marynowana

Magazyn Kuchnia 16.04.2021 16:14
(brak ocen)
OCEŃ
Cukinia marynowana
Cukinia marynowana
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cukinię kroimy w plasterki, solimy, odstawiamy na 15 min. Płuczemy zimną wodą i przez 4 min gotujemy w occie rozcieńczonym małą ilością wody. Wyjmujemy, osączamy. 

2 / 3

Czosnek rozcieramy, mieszamy z sokiem cytrynowym, oliwą, posiekaną natką i szczyptą soli. 

3 / 3

Zalewamy marynatą cukinię i odstawiamy na 2 godziny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps