Cykoria karmelizowana

Magazyn Kuchnia 07.01.2021 17:27
(brak ocen)
OCEŃ
Cykoria karmelizowana
Cykoria karmelizowana
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Cykorie kroimy wzdłuż na pół, usuwamy głąby. Jabłko kroimy w ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne. Cykorię i ćwiartki jabłka podsmażamy na maśle*. Dodajemy winogrona, posypujemy igiełkami rozmarynu, smażymy 20 minut na małym ogniu, nie mieszając. Odwracamy podsmażone składniki na drugą stronę i dosmażamy je przez kolejne 15 minut.

*Uwaga cykorię smażymy stroną przecięcia do dołu, a jabłka skórką do dołu.

2 / 2

Przekładamy na talerze, skrapiamy sosem, który wytworzył się na patelni. Solimy, pieprzymy, podajemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA