Cynamonowa pianka

(brak ocen)
OCEŃ
Cynamonowa pianka
Cynamonowa pianka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Z wanilii wyłuskujemy środek. Zagotowujemy go z mlekiem, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając przecedzone mleko. Garnek wstawiamy do gotującej się wody i ubijamy masę 10 min, aż zgęstnieje. Studzimy, często mieszając, aby nie powstał kożuch. Śmietankę ubijamy na sztywno z 2 łyżeczkami cynamonu, mieszamy z masą.

Rozlewamy piankę do pucharków, dekorujemy cynamonem (sproszkowanym oraz w kawałkach) i wkładamy do lodówki na ok. 3 godziny, a tuż przed podaniem - na 15 min. do zamrażalnika.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA